Vi er inne en spesiell tid, der koronasituasjonen setter store begrensninger for kulturlivet.

–Smittevernreglene blir ivaretatt på alle arrangementer. Det er likevel viktig at vi kan møtes, og at vi opprettholder sosial kontakt og kulturaktivitet så langt det er mulig, sier Lena P. Osnes, prosjektleder «Heilt innafor», Ole-Anders Seines, kulturskolen og biblioteket samt folkehelsekoordinator Sylvi K. Brandsæther.

Alle tre er ansatt ved kulturenheten i Sørfold kommune, og sammen med sine kolleger og samarbeidspartnere i lag og foreninger ønsker de velkommen til trivselsuka, der alt er gratis.

NB! Vi tar gjerne i mot flere bidrag til programmet. Sende en e-post til kultur@sorfold.kommune.no, så tar vi det inn.

Mandag 28. september

 Kl. 17.00 og 18.30:  Høstløvkonsert med elever i kulturskolen, Rådhussalen Straumen
Gratis adgag.

Små konserter er som små høstløv i mange farger.

Tirsdag 29.september

Kl. 17.30 Høstløvkonsert med elever i kultursksolen, Kobbelv vertshus

Gratis adgang.

Kl. 18.00: Sprek ute: Utendørs kondisjons – og styrketrening med Lena Cecilie P. Osnes, idrettsplassen ovenfor Straumen skole.

45 – 60 minutters økt. En effektiv kombinasjon av intervalltrening (gå eller løp) og styrkeøvelser med egen kropp. Passer for absolutt ALLE, uavhengig av alder, kjønn og fysisk form! Kom og prøv ei god og sosial økt! 😊

Ta med vannflaske, hodelykt hvis du har, refleksvest og egen matte (liggeunderlag, teppe, eller strandmatte fungere fint). Har du ikke, så gi beskjed slik at vi ordner en lånematte.

Lena Pedersen Osnes er nytilsatt prosjektleder for folkehelseprosjektet «Heilt innafor», som handler om å bruke skolen som arerna for aktiv fritid. I trivselsuka bidrar hun også som treningsinstruktør.

Påmelding sendes til: lena.pedersen@sorfold.kommune.no

Eller send en sms til 97161771. Husk navn, e-postadresse og telefonnumer.

NB! Gratis for alle.

Onsdag 30.september

Kl. 17.30 Høstløvkonsert med elever i kulturskolen, Røsvik samfunnshus

Torsdag 1. oktober

Kl.11.00 - 12.00: Markering av eldredagen med åpen kirke, orgelmusikk v/ organist Svetlana, lystenning og en kopp kaffe, Røsvik kirke. Arr.: Sørfold menighet.

Den internasjonale eldredagen markerer eldres rett til god helse og livskvalitet. I en tid med isolasjon, ensomhet og restriksjoner ønsker vi velkommen til en koselig stund i kirken. Alle smittevernregler overholdes.

Kl.18.00 – 19.00 Sprek ute: Utendørs sirkeltrening/aktivitetsløype for ungdom med Lena Cecilie P. Osnes, idrettsplassen ovenfor Straumen skole.

For ungdom fra 12 år og oppover.

Sirkeltrening med ulike styrkeøvelser. I tillegg har vi en aktivitetsløype med ulike hindringer og stasjoner. I alle øvelsene er det bruk av egen kropp, der du får utfordret både styrke og kondisjon. Kom og prøv en morsom og sosial økt! 😊

Ta med egen vannflaske, refleksvest, hodelykt og et liggeunderlag (hvis du har).

Spørsmål? Ta kontakt med Lena på tlf: 97161771.

Forhåndspåmelding ikke nødvendig, alle blir registrert med navn og telefonnummer ved oppmøte.

Fredag 2. oktober

NB!  Åpning av Myre aktivitetspark er utsatt til tirsdag 6. oktober. Uværet har forsinket legging av asfalt, og elementer for skating kan ikke komme på plass før asfalten er klar.

Lørdag 3.oktober

Kl. 11.00-15.00: Lørdagsåpent bibliotek og utstyrssentral, Straumen.

Trivsels-utstilling: Tegn, mal, sy eller skriv et dikt om trivsel. Barnehager, skoler, eldresenter osv. oppfordres til å delta. Trivsels-tre der alle kan skrive noen ord.

 Trekning av vinnere i høstjakt-quizen, se lenger ned i artikkelen. Webinaret "Sterk hjerne med aktiv kropp" v/ Ole Petter Hjelle vises på PC.

Ole Petter Hjelle har doktorgrad i hjerneforskning. I sine foredrag om hjernen gir han deg tilgang på fascinerende og utrolig kunnskap.

Søndag 4. oktober

Kl. 13.00: Månedens luftetur, oppmøte ved kryss E6 inn til campingplassen i Mørsvik. Turen går opp til Mørsvikdalen. Ta med en vedkjepp til bålet. Arrangementet er et lavterskeltilbud sosm passer for alle. Arr.: Mørsvikbotn grendelag.

Mørsvikbotn grendelag har en flott tradisjon med Månedens luftetur første søndag i hver måned. Dette er et lavterskeltilbud der folk møtes på tvers av generasjoner, går tur, tenner bål og koser seg sammen.

Trivselsuka forutsetter at alle følger smitteverneglene:

  • Hold minst 1 meters avstand
  • Hold deg hjemme hvis du er syk
  • Sørg for god håndhygiene

Bli med på høstjakt og finn flotte premier!

Deltok du på påskequizen eller hørte om den? I trivselsuka kommer høstjakta, som følger samme oppskrift:

Kulturkontoret lager 10 poster med spørsmål og svaralternativer. Spørsmålene er tilpasset familie (barn og voksne), og er av typen lett blanding.

Egen artikkel om høstjakta

Hver oppgave har tre svaralternativ. Skriv ned den første bokstaven i det rette svaret, og disse ti bokstavene skal skal stokkes om til et løsningsord.  Det siste kan man gjøre i ro og mak etter å ha kommet hjem fra turen.

Og du velger selv når du vil gjennomføre quiz-jakten, men siste frist for å bli med i trekningen er innsendt svar lørdag 3. oktober kl. 12.00.

Løsningsordet sendes inn via et skjema som både ligger nederst i denne artikkeln og i nyhetsartikkelen om Høstjakt-quiz.

Bygdene selv v/ grendelag, idrettslag eller enkeltpersoner setter ut postene etter egen valgt trasé i bygda langs vei, slik at folk med barnevogn, rullator m.v. kan delta. (Dessuten er det jakttid.)

Alle som svarer rett er med i trekningen av flotte premier. Trekningen foregår lørdag 3. oktober på biblioteket, og vinnerne vil bli kunngjort samme dag.