F.v. Evelyn Pettersen, Anne Pettersen og Bente Albrigtsen

Sørfold kommunes hukommelsesteam består av f.v. Evelyn Pettersen, Anne Pettersen og Bente Albrigtsen.  Sistnevnte er ny i teamet.

Et lavterskeltilbud

Anne Pettersen er geriatrisk vernepleier og leder av teamet.

Hun forteller at navneskiftet fra demensteam til hukommelsesteam er landsomfattende. Og presiserer at det ikke handler om å dekke over eller motvirke åpenhet.

– Det viktige budskapet er at vi skal være et lavterskeltilbud, og at vi favner om flere enn de som har fått diagnose når vi kaller oss hukommelsesteam. 

I tillegg ønsker vi å motvirke stigmatisering, forklarer hun.

Og folk er velkommen til å ta direkte kontakt med teamet, uten at de har vært hos lege først.

–  Vi kan anbefale hva de bør gjøre, og kommer gjerne på hjemmebesøk for å utføre en enkel test.  Denne vil avklare hva som bør være veien videre, sier Anne Pettersen.

Dagtilbud for hjemmeboende annenhver torsdag

Annenhver torsdag er de ansvarlig for et dagtilbud på aktivitetshuset Bakeriet på Straumen, sammen med demensforeningen i Sørfold.

Tilbudet får svært positive tlibakemeldinger fra deltakere og pårørende, og flere har sagt at det burde være oftere.

På dagtilbudet har de balansetrening og forskjellige aktiviteter, og alle deltar i matlagningen.

–Av og til drar vi på turer. I august skal vi på fjordtur med veteranbåten Blomøy, det gleder vi oss til, sier den engasjerte lederen av hukommelsesteamet.

Ønsker kontakt med deg som spiller eller synger

Men de trenger flere medhjelpere til driften av dagtilbudet.  Både frivillige som hjelper til, og noen som kan bidra med underholdning og aktiviteter, som sang og musikk, tegning og maling osv.

–  Vi blir veldig glad om folk som vil bidra tar kontakt med oss, og alle får veiledning, sier Anne Pettersen, som kan treffes på tlf. 930 25 903 eller e-post anne.pettersen@sorfold.kommune.no

Les mer om Sørfold kommunes hukommelsesteam og hva de kan tilby:

Kjenner du noen som glemmer?