Mineralklubb for barn og voksne?

–Vi vet det finnes folk som er "steingale" her i Sørfold, og vi jobber med stein og mineraler i skolen. Newton har en fin utstilling med stein og mineraler fra både fjern og nær, og vi har utstyr for å jobbe med analyse, tromling og annet. Ikke minst har vi også privat ekspertise på mineraler og sliping av stein til smykker og mye annet her på Straumen.

Dette sier Bjørnar Pettersen, som er leder for Newton Sørfold.

Han håper det er interesse for å samle barn, ungdom og voksne med felles interesse for stein.

–Gruvedrift og industri betyr mye for kommunen, og har stein som råvare.

Kan vi ikke gjøre et forsøk på å samle alle steininteresserte til felles treff med jevne mellomrom, kanskje få til en aktivitetsklubb med stein og mineraler som fokus, - for alle aldre – både barn og voksne i lag?

Pettersen kaster ut spørsmålet, og utdyper:

–Utstilling, geologiturer i naturen, analyse og mineralbestemmelse, fossiler, steintromling, sliping/smykker, se på spennende mineraler vi kan få tak i andre steder – og ikke minst – få vise frem det dere har hjemme eller andre steder.

Geologiens dag

Vi kan arrangere "Geologiens dag" hvert år sånn at vi kan koble oss på nasjonale aktiviteter i felles tema.

Vi prøver!

Prosjekt "Heilt innafor" har kick-off mandag kveld, og vi benytter denne kvelden til også å samle alle "steingale" (og de som bare er litt interessert) til en uhøytidelig sammenkomst der vi snakkes litt om interessen for å lage en fast mineralaktivietet her på Straumen.

Alle er veldig velkomne til Newtonrommet i sokkelen på Straumen skole, mandag 4. oktober kl. 18.00.

Her vil vi notere navn, telefonnummer og e-postadresse på dere som er interessert i å være med å starte opp en fast mineralaktivitet. Vi rigger til med masse flott å se på, og kanskje du får med deg en liten "souvenir" hjem som inspirasjon til å starte egen mineralsamling.

Hvis vi er mange nok, blir dette veldig spennende!

Velkommen til steinkveld på Newtonrommet!