Modellbåten Ro Arctic

Dette er modellbåten Ro Arctic, som nå befinner seg i Newtonrommet på Straumen skole. Hit skal elever fra hele Salten etter hvert komme på besøksundervisning en hel dag.

Offisiell åpning av det nye Newtonrommet

14. januar får Newtonrommet sin offisielle åpning.  Der står en modell av brønnbåten Ro Arctic klar til å ta i mot gjestene.

–  Vi fant tidlig ut at vi ønsket oss en modellbåt til Newtonrommet, sier Bjørnar Pettersen, som kan fortelle om en lang og kronglete vei fram til en lykkelig løsning.

Fikk støtte fra Marine Harvest-fondet

–  Alt startet så lovende i sommer, med en stor pott penger fra Marine Harvest-fondet.

Pengene skulle gå til spesifikke utstillingsmodeller fra fiskeindustrien – ei fiskemerde og en båtmodell.

Elementer i rommet som vil kunne vise barn og unge noe visuelt og flott, ikke bare som bilder eller film, men noe å ta på og relatere direkte til kommunens industri og næringsliv.

 Arbeidsplasser i miniatyr, forklarer han.

Lettere sagt enn gjort å skaffe modellbåt

Med finansieringen i orden, var neste steg å skaffe en modellbåt.

–   Det er vel bare å finne en produsent, og bestille en modellbåt, tenkte jeg. Men det var lettere sagt enn gjort.

Ukene gikk, e-postene fløy ut i øst og vest, telefoner hit og dit, tips som ledet inn på noen veier som så lovende ut, viste seg å stoppe opp. De fleste firmaene jeg prøvde å få napp hos, svarte ikke en gang, forteller Pettersen.

Tips fra Marine Harvest

Men så, da han nesten var i ferd med å gi opp, kom en e-post fra Roger Pettersen i Marine Harvest:

Kontakt denne karen her, sto det i  e-posten. Og karen var Glen Bradley i et firma ved navn Rostein AS i Ålesund.

Dette skulle vise seg å være et vinnertips:

–  Jeg har denne på kontoret...vårt siste fartøy...se vedlagt bilde, tror den er ca. 1,70 meter lang. Om det er av interesse... halv pris...vi sponser resten.... når trenger dere modellen?... nærmeste hurtigrutekai? Skrev Glen Bradley.

Passer perfekt som modell

–  Ro Arctic ble bygd nylig, og er samme plattform som de nye som skal leveres til Marine Harvest i 2017. En modell jeg med en gang så ville bli et perfekt midtpunkt i Newton Sørfolds lokale her på Straumen, sier Bjørnar Pettersen.

Dermed hadde jakten fått en lykkelig løsning.

MS Midnatsol ordnet transporten fra Ålesund, og nylig sto en glad og takknermlig Newtonlærer ved hurtigrutekaia i Bodø, for å ta i mot modellbåten og sørge for siste transportetappe til Straumen.

Newtonlærer i Sørfold Bjørnar Pettersen og personale på MS Midnatsol

F.v. Sørfold kommunes Newtonlærer Bjørnar Pettersen, hotellsjef Aksel Antonsen, maskinsjef Svein Egil Røstad og kaptein Bjørn Ivar Pedersen, alle tre ansatt ved MS Midnatsol. Bildet er tatt i resepsjonen der.

Flere som må takkes

Nå har han flere han vil takke.

–  Roger Pettersen i Marine Harvest som tipset oss, Glen Bradley og Rostein AS i Ålesund og hotellsjef på MS Midnatsol, Aksel Antonsen. Disse har hjulpet oss på en fremragende måte, som gjør at vi på åpningsdagen 14. januar kommer til å smile ekstra bredt, sier Newton-lærer Bjørnar Pettersen.

Fra halv pris til ren gave

Og gladmeldingene fortsetter å tikke inn:

–  Nå fikk jeg nettopp e-post fra rederiet. De var så fornøyd med omtalen de hadde fått om saken både på ilaks.no og på intrafish.no, at de vil gi hele modellen i gave - ikke bare sponse halve prisen, sier Bjørnar Pettersen.

Les om gladsaken i nettavisen

iLaks

Brønnbåten Ro Arctic

Brønnbåten Ro Arctic