• Bolga går fra Tørfjorden  via Strøksnes kl. 08.45, med retur fra Rørstad ca. kl. 16.15.
  • Solbris går fra Røsvik kl. 10.00, med retur fra Rørstad ca. kl. 16.15.

Påmelding til båtturene: Telefon 404 75 346.

En årelang tradisjon

–Gudstjenesten starter kl 1200 og blir gjennomført av Sørfolds sokneprest Lisbeth T. Gieselmann, i samarbeid med pilegrimsprest Bernt Aanonsen fra Bodø. Til å gi oss tonefølge i gudstjenesten har vi nok engang fått bistand fra Kjerringøy med organist Per Martin Bendiksen.

Dette forteller Mariann Strømdal i Rørstadkirkens venneforening.

–Gudstjenestene i Rørstad kirke er en del av en årelang tradisjon. Og det begynner også å bli en tradisjon å bruke Salten Veteranbåtlag og deres veteranbåter til å skysse oss ut fjorden. Det er en god atmosfære på de gamle båtene som står i stil til kirka vi skal besøke.

MK Faksen kommer fra Bodø/Tårnvik med pilegrimer som skal besøke Rørstad. Deres retur fra Rørstad er satt til kl 16.00, og våre båter returnerer deretter ca kl 16.15.

Det gjør at vi kommer til Røsvik så tidlig at det også går greit å delta på solidaritetskonserten for Ukraina som er lagt til Røsvik kirke kl 1800, sier Strømdal.

Kirkekaffe i telt!

Skolehuset på Rørstad er dessverre ikke i en slik stand at man kan ha kirkekaffen der.

Derfor må alle ta med mat og drikke selv.

– Vi vil forsøke å få opp et større «partytelt», og det vil også være mulig å bruke kirka som pausested for en matbit om temperatur og vær ikke spiller på lag, opplyser Mariann Strømdal, som er leder i Rørstadkirkens venneforening.

Som avslutning på det organiserte programmet for dagen vil hun holde et lite foredrag i kirken kl. 15.00 om det gamle krusifikset fra Rørstad kirke, om arbeidet som er gjort til nå og planene framover.