Straumen skole- og ungdomskorps feiret sitt 50-års jubiléum lørdag 21. oktober med en flott konsert i rådhussalen. En konsert som hadde veldig stor spennvidde, med musikk fra Disneys verden og nordnorske Ola Bremnes, til ABBA og Grease. 

Godt miljø og utenlandsreiser

Korpset gav en nesten fullsatt rådhussal et bevis på at en 50-åring slett ikke begynner å «dra på årene». Aldersspennet i korpset går fra de yngste i barnetrinnet på skolen, til de som nærmer seg, eller er passert, pensjonstilværelsen. Aldersspredninga og det gode sosiale miljøet, ble også poengtert som en styrke i korpset, og det har ført til mange flotte turer i både inn- og utland. Land som Spania, Italia, England, Kroatia og Sverige har vært besøkt. Jubiléumsturen i sommer gikk til Mallorca.

(Klikk på bildene for større utgaver)

Korpset spiller på scenen i rådhussalen

Korpset under stødig ledelse av Ole-Anders Seines.

“Linda Johansen” fra borettslaget

Konferansier og solist, Linda Engan, bandt konserten sammen og mot slutten fikk jubiléforestillinga plutselig besøk av en av de som visstnok startet korpset i sin tid – selveste «Linda Johansen» fra Vesterålen (i Linda Engans skikkelse). Linda Johansens oppgave med å besøke jubiléet, var å overrekke noen spesialbestilte tegninger av tre av korpsets medlemmer som faktisk har vært med siden starten, Sissel Nedregård, Lisbeth Nedregård og Annelise Nilsen. De var også sentrale i å få i gang ny driv i en periode da korpset nesten var helt borte. Hederen var vel fortjent.
Karikaturtegningene er laget av Elisabet S. Holmgard Pedersen.

Tre av grunnleggerne får utdelt flotte tegninger av seg selv

Sissel Nedregård, Lisbeth Nedregård og Annelise Nilsen ble hedret av “Linda Johansen” for sin lange korpstjeneste helt fra starten av.

Forsterkning fra eksterne musikere

Den siste avdelinga i konserten, ble forsterket av solist og gitarist Espen Brodersen Mærvoll, som stod for vokalinnslagene i låtene fra musikalen Grease. Andre som var med og bidro som musikere til flere av korpsets innslag, var Anders Bjørknes (tangenter) og Reidar Waage (bass).

Espen Brodersen Mærvoll synger sammen med korpset

Espen Brodersen Mærvoll er solist på låtene fra musikalen Grease.

 

Dirigent-jubiléum

Det er ikke bare korpset som har jubiléum i år. Også korpsets dirgent, Ole-Anders Seines, kunne skilte med sine 25 år som dirigent, og fikk i den anledning overrakt blomst fra korpsets nestleder, Kolbjørn Mathisen.

Dirigent Ole Anders Seines foran korpset

Ole-Anders Seines ble hyllet som jubilant - 25 år som dirigent for samme korps.

Hilsninger fra fjern og nær

Det kom hilsener fra flere hold, bl.a. Nordbygda skolekorps som gratulerte med jubiléet og takket for godt samarbeid. En dekorasjon plassert på scenen, var blitt gitt til jubiléet fra et tidligere medlem, Berit Enge, for tiden i USA.
Fra Sørfold kommune fikk korpset en hilsen fra varaordfører Katrin Elvebakk, som også gratulerte korpset med å overrekke en gavesjekk på kr. 5.000,-. Leder Britt Karolin Døving og nestleder Kolbjørn Mathisen, ble kalt frem for å motta sjekken på vegne av korpset.

Kolbjørn Mathisen og Britt Karolin Døving får hilsen fra varaordfører Katrin Elvebakk

Nestleder Kolbjørn Mathisen og leder Britt Karolin Døving får hilsen fra Sørfold kommune - og en sjekk på kr. 5.000,-.

 

Linda Engan synger er solist og konferansier

Linda Engan var både konferansier og solist med korpset
 

Odin Sjønes spiller trompet

Unge Odin Sjønes trådte til under ABBA-reportoiret - her under låten “Dancing Queen”.
 

Hilde Marie Hansen og Janne Myhr Bjørknes spiller i korpset

Hilde Marie Hansen og Janne Myhr Bjørknes på henholdsvis saxofon og trombone.

 

Fire av musikerne i korpset med Viktor og Klara bakerst

Rytmeseksjonen bak besto av bl.a. Viktor Fagerbakk Larsen og Klara Larsen. Selmer Øwre var til høyre utenfor bildet.

 

Vi gratulerer Straumen skole- og ungdomskorps med flott gjennomført jubiléumskonsert!