Gelenderstrikk ved Engan grendehus

Gelenderstrikk ved Engan grendehus.

Har 37 medlemmer

–  Gelenderstrikkinga er et fellesprosjekt i laget, og vi har brukt restegarn, forteller Ann Katrin Sætrevik i Nordre Sørfold Husflidslag, Hun har også tatt bildet.

Det nye trappegelenderet ble presentert under Engandagan i juli.

Nylig har laget vært på jubileumstur til Lurøy strikkefestival, der de hentet ny inspirasjon.

Husflidslaget med 37 medlemmer kan se tilbake på 20 aktive år.

Andre mandagen i hver måned har de åpent møte, som regel på Engan grendehus, men av og til utendørs. Da tar de naturmaterialer i bruk og har ulike aktiviteter for barn og voksne.

Har sommerbutikken Blåloftet

Og i sommermånedene, da de fleste andre lag og foreninger har feriepause, er dette laget på sitt mest aktive. Da driver de nemlig sommerbutikken Blåloftet i 2. etasje på Kobbelv Vertshus.

 De får riktignok hjelp av en ungdom gjennom kommunens sommerjobbordning en uke eller to, ellers er det lagets medlemmer som betjener utsdalget på dugnad, og tar seg av turistene som kommer innom.

Vennskapssamarbeid med kvinnegrupper i Sør-Afrika

–  Pengene vi  får inn gjennom salg og lotteri bruker vi til å drive vennskapssamarbeid med kvinnegrupper i Sør-Afrika.  Vi har hatt flere prosjekter, blant annet strikkekurs både lokalt og i Sør-Afrika, sier Ann Katrin Sætrevik, som også opplyser at laget planlegger en litt større markering av 20-årsjubileet i oktober.

Besøk fra Sør-Afrika september 2014

En kvinnegruppe fra Sør-Afrika besøkte sine venner i Nordre Sørfold Husflidslag i fjor høst, her er de på Leirfjorden skole.

Begge husflidslag jubilerer

Også det andre husflidslaget i Sørfold, Straumen og Omegn Husflidslag, jubilerer i år. De er 30 år.

Vi gratulerer begge!