Kulturprisvinner 2018 Sissel Horndal og ordfører Lars Evjenth. Foto: Helge Simonsen, Saltenposten.

Skal gi uttrykk for kommunens anerkjennelse

Kulturprisen skal være en inspirasjonskilde for kulturell og kunstnerisk aktivitet, og den skal gi uttrykk for kommunens anerkjennelse og honnør til prisvinneren.

I år kom det inn tre forslag, og juryen som ble oppnevnt av driftsutvalget har bestått av Kolbjørn Mathisen, Silje Sørfjordmo Paulsen og Zoy Lillegård.

Deres beslutning var enstemmig.

Som vanlig var det ordfører Lars Evjenth som overrakte prisen, og dette skjedde på folkfesten 12. juni, etter at kongeparet hadde reist videre til Steigen.

Få minutter tidligere hilste Sissel Horndal på kongeparet, siden et av hennes bilder var en av to gaver fra Sørfold kommune til H.M. kongen og H.M. dronningen i forbindselse med deres besøk.

Sissel og kongen

Ordfører Lars Evjenth overrekker bildet. H.M. Kongen og H.M. Dronningen fikk en illustrasjon fra Sissel Horndals bok "Sølvmånen". Foto: Bjørn Leirvik.

Men det skulle ikke stoppe med det.

En glede å flytte hjem

– Kulturprisen går i år til en person som har satt Sørfold og hjembygda på kartet, og som er en inspirasjonskilde for mange.

Personen er også en aktiv pådriver og markedsfører av kulturelle og sosiale begivenheter.

Og vedkommende har bevist at det går an å oppnå mye selv om man bor i ei lita bygd.

Slik innledet ordføreren sin tale, som han avrundet med å sitere Horndals egne ord, hentet fra profileringsbrosjyren for Sørfold:

– Er du ung, er det viktig å reise bort. Se nye steder, få nye tanker, treffe nye mennesker, lære nye ting.

Men har du fjorden og heimfjellan i blodet er det en glede å flytte tilbake, da vet du å sette pris på å være akkurat der.

…………..

Bedre kan det neppe sies.

Vi gratulerer!