Sørfold Industrikai, foto Asbjørn Nygård

Elkem Salten  og er et av Europas største smelteverk. Verket ble grunnlagt i 1967, og ligger på Valjord i nærheten av kommunesenteret Straumen. Bedriften produserer ferrosilisium og microsilica, og er ledende på sitt felt i verden. I samarbeid med Sørfold kommune er det bygget ny kai. Sørfold Industrikai (bildet) ble offisielt åpnet i 2008.

Sørfold Industrikai er godkjent for internasjonal skipstrafikk, og forventes å bidra til utviklingsmuligheter for næringslivet i regionen - både produksjonsrettet næringsliv, handelnæringen og transportnæringen. Kaia er spesialbygd for containertransport.

Den tradisjonsrike bergverksbedriften Omya Hustadmarmor AS (tidligere Hammerfall Dolomitt) har siden 1935 utvunnet dolomitt, som benyttes i en rekke industrielle produksjonsprosesser.

Havbruksnæringen satser i Sørfold

SalmoBreed Salten bygger landbasert og topp moderne anlegg for stamfisk og rognproduksjon for 350 millioner kroner. Andre betydelige aktører innen havbruk i Sørfold er Smolten AS og Sisomar AS, som begge produserer smolt, og Marine Harvest, med produksjonslegg for stamfisk i sjø.

Ellers kan vi nevne Acustus som utfører oppdrag innen sveising og industriell hydraulikk og er eneforhandler i Nord-Norge for RubbHaller, en type plasthaller som er norskprodusert og særlig velegnet for nordnorske forhold.

I samme industriområde ligger VTA-bedriften Siso Vekst, som bl.a. produserer ved for salg og en type rullestoler av plast som egner seg spesielt godt i basseng og gjennom sikkerhetskontrollen på flyplasser. Bedriften produserer også byggesett for skjeltersjå.

Videre finnes entreprenørbedriften Salten Byggservice som har utviklet Sørfoldhytta, samt bilverksted som er en del av Acustus.

På kraftsiden finnes Indre Salten Energi, Elkem Energi og Kobbelv Kraftverk (Statkraft).

Kommunens eneste hotell er Kobbelv Vertshus, som også er kafé, og det finnes en rekke campingplasser i kommunen.

For fullstendig oversikt over samtlige bedrifter i Sørfold: Se Bedriftsregister oppe til høyre.
Snarvei til bedriftsregister.