Værproblemene er over

Mars-landinga ble tidligere utsatt pga. dårlige værforhold. Dette har nå bedret seg betraktelig, nesten så det grenser til for varmt. Men astronautene vil nå komme seg ned på Mars og har ikke tenkt å vente lenger. Nå vil de som møter opp på idrettsplassen onsdag 21. juni, få se live at de første menneskene inntar vår naboplanet.

– Vi anbefaler publikum å være ute i god tid, før kl. 11.45, og også at parkering skjer nede i sentrum for de som kan ta den lille spaserturen opp. Det kan lett bli kork oppe ved barnehagen, sier Newton-lærer, Bjørnar Pettersen i ei oppfordring.

 

Forteller om sin reise

–Nima Shahinian  vil ikke bare delta litt i dette landingsshowet, men også ha en helt egen foredragskveld for alle interesserte. Dette skjer i Sørfoldhallen kl. 18.00, og er et arrangement i samarbeid mellom hovedsponsor Elkem Salten og Sørfold kommune. Shahinian vil fortelle med bilder og film om sin reise, hvor i romprogrammet han er i dag og hvordan det er å trene seg opp til å bli astronaut, sier Pettersen, som understreker at dette arrangementet passer like godt for små og store.

Astronautkandidaten er nemlig svært dyktig på formidling til barn.

–Med dette opplegget kan vi med rette si at prosjektet "En reise til Mars" setter punktum med vår største fan tilstede, sier en stolt Newton-lærer, som retter en varm takk til sponsorene som gjør dette mulig.

Astronautkandidat Nima Shahinian

Andre bør lære av dette prosjektet

Førskolegruppa fra Sørfold, som bærer navnet "The Marshmallows", besøkte Norsk Luftfartsmuseum i fjor høst. Da fikk de treffe Nima.

Slik beskriver han sitt møte med barna:

Da jeg møtte The Marshmallows første gang, husker jeg at det kom en liten gjeng med astronauter i hver sin romdrakt mot meg, de var på vei til Mars, og stoppet opp i Bodø for å hilse på meg, for en ære.

Hadde jeg hatt så gode pedagoger rundt meg ville jeg kanskje aldri droppet ut. Disse barna får en helt unik start på livet. Resten av lærerstanden i Norge bør se nordover og lære av dette prosjektet.

 

Se også:

Pluto 10 er i rute