Mads Sjøgård Pettersen i filmen CAVE

Mads Sjøgård Pettersen fra Straumen har en av hovedrollene i actionthrilleren Cave.

Høstens store actionthriller

Bygdekinoen er en av kinoene som har sikret seg Norgespremiere på denne filmen, som betegnes som høstens store actionthriller.

CAVE handler om tre norske eks-soldater - Charlotte, Adrian og Viktor - som har satt seg som mål å være de første menneskene som kommer seg levende gjennom et uutforsket grottesystem i et øde fjellmassiv.

Fulle av eventyrlyst tar de fatt på den krevende nedstigningen, uvitende om marerittet som venter dem nede i det trange, mørke dypet.

Tre av Norges mest talentfulle unge skuespillere bekler hovedrollene i denne spenningsfilmen:

Heidi Toini (Staying Alive, Sensommer, Nobel), Mads Sjøgård Pettersen (Upperdog, Nord, Villmark 2) og Benjamin Helstad (Kongen av Bastøy, Engelen, Kampen om tungtvannet).

 CAVE er skrevet og regissert av fenomenet Henrik Martin Dahlsbakken (Å  vende tilbake, Sensommer), som er i ferd med å etablere seg som en av Norges mest produktive og eklektiske filmskapere.

Støttet av Sørfold kommune.

Formannskapet har bevilget 10.000 kroner fra næringsfondet til dekning av faktiske utgifter i Sørfold til innspillingen.

–  Opptakene skal gjennomføres på flere av de mest spektakulære innspillingsstedene som noen gang har vært benyttet i en norsk film.

Store deler av opptakene skal gjennomføres i ulike grotter i og rundt Sørfold kommune, skrev produksjonsselskapet FilmBros i sin søknad.

Grottekommune

Sørfold har mange spennende grotter. En av dem er Aspfjordgrotta, som Nordland Turselskap har besøkt:

Grottetur i Aspfjordgrotta

Med actionthrilleren CAVE får høstsesongen for Bygdekinoen i Sørfold en pangstart.

Velkommen til Norgespremiere:

Fredag 2. september kl. 20.00 på Mørsvik skole.

Kveldens barnefilm kl. 18.00 er Oppdrag Dory (6 år).