F.v. Steinar Strand og Bjørn Godal

F.v. Steinar Strand i Sørfold kommune og Bjørn Godal i Salten friluftsråd er godt fornøyd med det nye turkartet, som er en ypperlig julegave.

Takker Salten frilfuftsråd og kartprodusenten

Utgivelsen er et samarbeidsprosjekt med Salten Friluftsråd, og Sørfoldkartet er en videreføring av kartserien Sjunkhatten nasjonalpark (utgitt 2010) og Sulitjelma - Saltfjellet / Svartisen - Sundsfjordfjellet (begge utgitt i 2015).

Dette forteller Steinar Strand, som har jobbet mye med dette prosjektet.

–  Sørfold kommune takker Bjørn Godal i Salten Friluftsråd for et fantastisk godt samarbeid, men også kartprodusent Tore Tonning i Mesterkart som har gjort en nøyaktig og flott jobb. 

 Det nye kartet har trykk på begge sider, og er fullspekket med informasjon om merkede turstier og skiløyper, gapahuker, hytter, båtutsett, fortøyingsbøyer, båt-/ kanoutleie, parkeringsplasser, overnattingsmuligheter, m.m. 

I tillegg er det en svært brukervennlig målestokk, 1:50 000, noe som gjør planlegging av turer enklere. Kartet vil derfor være et godt hjelpemiddel også for bruk ute i felten.

Perfekt julegave

–  I utgivelsen har vi fått økonomisk støtte både gjennom Statskogordninga, fra Midtre Nordland nasjonalparkstyre og fra Sørfold kommune, Kobbelvfondet, sier Strand.

Dette og stor egeninnsats fra Sørfold kommune og Salten Friluftsråd har gjort at utsalgsprisen på kartet kun er 125 kroner.

En perfekt julegave til friluftsinteresserte!

Kartet legges ut for salg flere steder i Sørfold, Fauske og Bodø:

Servicekontoret, Rådhuset, Coop Prix Straumen, Strøksnes Handel, Kobbelv vertshus, Ark Bokhandel på Fauske samt flere bokhandler i Bodø.

Elvevandring i eventyrlandskap

Kartet vil inspirere til mange gode friluftsopplevelser året rundt.

Her er forslag til lange ski-og fotturer i Sørfolds flotte fjellverden, men også til kortere turer i bo-nære områder. 

Vi har bedt de herrer Strand og Godal trekke fram noen av sine favoritter.

–  En av de lange turene som absolutt anbefales er en fottur til Gaskatjåhkkå, 1517 m.o.h., men da bør været være godt.

Av de korteste turene anbefaler jeg en rundtur fra Megården over Megårdskollen til Svartvatnet og ned til Steinbakken.

Denne vil både være godt skiltet og merket fra sommeren 2017, forteller Steinar Strand.

Bjørn Godal velger seg elvevandring langs bekken ut fra Langvatnet mot Horndalsvatnet.

–  En fantastisk tur i eventyrlandskap. Skikjøring fra Ørneskorken og ned til avkjøringa mot Kobvatn er også en favoritt, sier han.

Ungdomsgruppa i FSJFF

Gode hjelpere: Medlemmer av ungdomsgruppa i Fauske og Sørfold Jeger- og fiskerforening har pakket hvert kart i en plastlomme.