Olaf alias Viggo A. Hegge stiller som speaker under trugeløpet. Dette er fra et av hans elleville revynumre med Lakafant.

Aktivitetsfremmende utstyr lånes ut gratis

Utstyrssentralen vil inneholde et bredt spekter av utstyr for aktivitet og friluftsliv både vinter og sommer: Ski, skøyter, truger, sykler, isfiskesett, stand-up padle og mye mer.

Prosjektet er finansiert med 150.000 kroner i støtte fra Barne -, ungdoms - og familiedirektoratet (Bufdir) og 59.000 kroner  i kommunal egenandel.

Utstyrsentralen er samlokalisert med biblioteket, og følger åpningstidene der.

Hvis kommunen får statlig tilskudd til videreutvikling av tilbudet, vil sentralen også ha åpent i hele juli, og da med oppsøkende virksomhet og aktivitetsfremmende tiltak og veiledning.

Offisiell åpning av utstyrssentralen er lagt til fredag 29. mars kl. 18.00 under Trivselsuka, oppmøte ved inngangen til biblioteket, Straumen.

Bålkaffe og trugeløp

Da blir det tale og høytidelig åpning ved ordfører Lars Evjenth og en førsteklassing, deretter bålmat og bålkaffe på bålplassen nede ved elva.

Og ikke minst: De politikske partienes listetopper møtes til uhøytideligh dyst: Hvem er raskest på truger?

–Som speaker har vi vært så heldig å få selveste Olaf, populær revyfigur fra Lakafant, forteller folkehelsekoordinator Sylvi Brandsæther, som er med i arrangementskomitéen.

Arrangørene tar i utgangspunktet ikke værforbehold, men hvis all snø forsvinner, blir det en annen konkurranse enn trugeløp.

–Vi er innstilt på å gjennomføre uansett, sier Sylvi Brandsærher.

Se også:

Velkommen til Trivselsuka 23.- 31. mars