Se på årets påske som et engangstilfelle

–  Hensikten med hytteforbudet er å redusere belastningen på lokal helsetjeneste.

I følge forskriften er det kun forbud mot overmatting på hytter som ligger i annen kommune enn der man har bostedsadresse. For å ha en generell formulering er dette greit.

Men i mange tilfeller ligger hytter i fjell – og fjordområder som er vanskelig tilgjengelig.  Dette betyr at det er ressurskrevende hvis helsepersonell må rykke ut ved sykdom og skader til folk på hytter.

I dagens situasjon med koronakrisen på toppen av disse problemstillingene er det ekstra viktig at man ikke stjeler ressurser fra andre, sier Strand (bildet).

Han oppfordrer derfor alle til å holde seg hjemme i påsken.

– Det er viktig at alle skjønner alvoret, og at vi ser på årets påske som et unntak og et engangstilfelle,  understreker kommuneoverlege Ingar Strand.

Skal kose seg hjemme

Katrin Elvebakk følger oppfordringen om å bli hjemme.

Hun og mannen Stig har hytte ved Tennvatn (Sagfjorden), der de i alle år har tilbrakt både påske og mange helger sammen med barn og barnebarn.

I år blir det annerledes.

Katrin Elvebakk

–Både boligen vår og hytta ligger i Sørfold. Dermed ville vi ikke ha brutt forskriften om vi dro dit i påsken. 

Men nå handler det om å bidra i den felles dugnaden som koronakrisen har satt osss i, og slå ring rundt både helsetjenesten vår og sårbare grupper, sier Katrin Elvebakk.

– Hytta i Tennvatn ligger utenfor allfarvei. Skulle det skje noe slik at vi ikke kommer oss hjem på egenhånd, vil vi måtte bruke av ressurser som allerede har nok å gjøre i den spesielle situasjonen vi nå er i, og det ønsker vi ikke. 

Spesielt viktig er det for de av oss som jobber i helsevesenet at vi holder oss friske, både for virus og skader man kan få ved utfordrende turer i fjellet. 

 I år er det en spesiell situasjon som vi tar konsekvensen av, og vi skal kose oss hjemme. 

Forhåpentligvis blir det både bålkos og en tur i langfredagsfjæra hvis været blir bra, sier Katrin Elvebakk.