Når vi ser tilbake på året, er det mye positivt som har skjedd, og som pandemien ikke har klart å stoppe. Her kan jeg nevne Ragos 50-årsjubilem og Kick off for Heilt innafor.

Foran starten på Frivillighetens år 2022 vil jeg også trekke frem den nye gapahuken på Mørsvikneset som et godt eksempel på hva man kan få til gjennom samarbeid.

Innenfor næringslivet skjer det også mye spennende. Havbruksnæringen utvider på land, Elkem ruster seg for det grønne skiftet med energigjenvinning og Acustus har utvidet sine lokaler.  

Sørfolds innbyggere har vært flinke til å etterkomme vaksineanbefalingene og overholde godt smittevern.

Det gjør at vi nå noen dager før jul ikke har registrert smitte i kommunen.

Jeg vil benytte anledningen til å takke alle de som har stått ekstra hardt på for at vi som kommune har vært i stand til å gjennomføre våre oppgaver på en tilfredsstillende måte.

Kommunestyret fikk 16. desember en liten, men viktig påminnelse om hva vi som samfunn  mister for tiden.

Det har i flere år vært en fin tradisjon ved årets siste kommunestyremøte med sang fra småtrinnet ved Straumen skole inne i Rådhussalen.

I år overrasket de oss med glad sang ute mens vi sto innenfor vinduene med masker på.  

Neste år får vi gjøre alt for at de får komme inn som før og at kommunestyret har kastet munnbindene i søppelbøtta for denne gang.

Dessverre er det mange arrangementer og små og store forestillinger som er blitt avlyst.

Etter å ha fått trua på at vi hadde ristet av oss dette klamme virusspøkelset i høst, ble det ekstra skuffende å måtte være med på å stenge ned aktiviteten igjen.

Det er åpenbart at vi nå mister viktige sosiale møteplasser og at vi ser både uheldig utenforskap, isolasjon og ensomhet.

Det er riktig og viktig å fokusere på vår mentale helse da vi nok har en del vi kan bli bedre på.

Noe av det fine med julehøytiden er fokuset på samhold og omtanke for hverandre. Jeg håper alle får et avbrekk fra hverdagen og benytter noen dager til å lade egne batterier.

På vegne av kommunestyret vil jeg ønske alle innbyggere i Sørfold en riktig god Jul.

Gisle E. Hansen

ordfører