Campen er klar

Her forteller elevene selv om de to overrnattingsturene:

Lå ute i åpent terreng

I  vår har vi i ungdomsskolen ved Nordsia oppvekstsenter vært på to overnattingsturer i valgfag fysisk aktivitet og helse. Vi var ved Grønnvatn (Kråkmofjellet) og i  Lappvika (Styrkesnes).

Overnattingsturene gikk ut på at vi skulle få prøve å ligge ute i åpent terreng, og for å oppleve hvordan det er å ligge ute.

Turen til Grønnvatn var 6.-7. april, da var det  fortsatt en ganske stor mengde med snø, og det var noen som prøvde å sove ute i  snøhule.

Elevene sto på snowboard

Vi hadde med oss to lavvoer fra skolen som vi måtte sette opp selv, en til guttene og en til jentene. Vi lagde mat, sto på ski, snowboard og lekte i snøen.

Det var litt kaldt, men vi hadde godt med klær og gode sko. Vi storkoste oss, og godt humør var det mye av.

Laget sin egen soveplass

Den andre turen var til Lappvika, turen var fra den 11-12. mai. På denne turen skulle vi lage våre egne soveplasser med 10m  tau og en presenning på 2x3m..

Tereses soveplass

Alle skulle lage sin soveplass et stykke fra hverandre, vi skulle sove alene for å kjenne hvordan det er. Det ble mange gode, og lune soveplasser med kreative løsninger.

Vi lagde en felles middag og alle hjalp til, noen hentet og hogde ved vi skulle fyre opp i grillhytta med.

Noen hogde ved

Maten smakte bra, og alle ble fornøyde med middagen. 9. klasse hadde  bakt ei kake i mat og helse som vi hadde med, alle smakte på kaken og ble fornøyde med baksten.

Fisking og bading

 Etter vi hadde spist,  var det noen som fisket og noen som prøvde seg på bading i elva. Det var en av elevene som fikk en fisk, det var en torsk.

Tre av elevene våget å bade. På kvelden moret vi oss sammen og hadde det koselig. Alle gikk til soveplassene sine og når vi våknet var snart enda en fantastisk tur over.      

Lek og aktivitet