Trimtur og hyggelig samvær

Karianne er sykepleier i kommunens tjeneste for habilitering og psykisk helse. Til daglig jobber hun mest med støttesamtaler, nå har hun dratt i gang et nytt tiltak.

–Fysisk aktivitet reduserer stress, bedrer humøret og forebygger mange helseplager. Mange går tur alene, men jeg vet også at det er mange som gjerne vil ha noen å gå sammen med.

Derfor drar vi nå i gang et tilbud mede så lav terskel at det er uten. Helt uforpliktende, ingen på – eller avmelding. Med eller uten hund, barnevogn eller venn.

Vi møtes i Lakseparken hver tirsdag kl. 11.00,  så går vi en liten time i ulike løyper eller veier i Straumen-området.

Bildet av turdeltakere i grillhuset, Lakseparken

Etter turen fyrer vi bål i grillhuset og får oss kaffe. Vi har jo fått denne fine møteplassen i sentrum og er opptatt av å bruk grillhuset.

Og du er velkommen selv om du ikke kan gå tur. Vi trenger også noen som kan passe bålet og koke kaffe, sier Karianne Pedersen.

Vellykket oppstart

Tilbudet startet 14. februar. Da gikk turen via Strandveien, gjennom den nye kulverten og langs gang - og sykkeleveien videre fra småbåthavna mot Valjordkrysset og tilbake.

14 personer med smått og stort møtte opp, og det fortelles om trivelig samvær og mange positive tilbakemeldinger.

Neste gang økte antall deltakere til 21, som gikk tur langs Straumvatnet.

28. februar var det hele 26 personer som møtte opp, til tross for ruskevær og vinterferie.

–Alt fra små i barnevogn til unge og eldre i skjønn forening, Dette har blitt en populær aktivitet med samling rundt bålet  og kaffe som avslutning på turene, sier initiativtaker Karianne Pedersen, som er veldig glad for at det nye tilbudet har slått an.

–Vi fortsetter hver tirsdag og ønsker fortsatt alle velkommen uansett evne til å gå tur, eller bare å stikke innom for en kopp kaffe og en prat.

Ønsker samarbeid med lag og foreninger

Karianne Pedersen håper også å få med ulike lag og foreninger etter hvert, som Mental Helse, Lions og Sørfold helsesportslag. Og at det kan skapes gode nettverk.

I utgangspunktet er det ikke værforbehold.

–Om du tror solskinn bringer deg lykke, har du aldri danset i regnet. Dette kan bli en fin stund hvor man kan sette pris på hverdagens små gleder.

Kle deg og sko deg for allslags vær og bli med, opppfordrer Karianne Pedersen.

Vel møtt i Lakseparken tirsdager kl. 11.00 !

Små og store hygget seg sammen

Små og store samlet til hyggelig samvær og tur