Rakel Nystabakk på Barnelørdag

Rakel Nystabakk på Barnelørdag. Foto: Marius Fiskum.

Musiker og komponist

Rakel er fra Engan i Sørfold, og for tiden studerer hun musikkutøving ved Universitetet i Agder. Der har hun laptop som hovedinstrument.

Hun har utdanning fra musikkonservatoriet i Tromsø, og har jobbet med musikk og teater med Tromsø som base siden 2008.

I 2013 vant hun Arktisk Sinfoniettas komponistkonkurranse for unge, nordnorske komponister.

Barneforestilling

I 2006 fikk hun Sørfolds kulturstipend, og 12.- 19. juni 2016 skal hun være festivalprofil i hjemkommunen. Der vil 26-årige Rakel bidra med flere ting.

–  Det vi har avtalt konkret til nå, er at hun skal framføre barnekonserten Jungelvers flere steder i kommunen under Kraftfestivalen. 

Dette er Rakels første solokonsert for barn, og den passer for barn  fra 4 år og oppover, sier festivalsjef Bente Braaten, som opplyser at festivalkomitéen har hatt sitt første møte, og var enige om at at Rakel er en spennende og allsidig festivalprofil og et godt valg.

–  Vi kommer tilbake til hva hun ellers skal bidra med under festivalen, sier Bente Braaten

Plakatbilde til Jungelvers

Plakatbildet til Jungelvers har Rakel tegnet selv.

Skumle giftslanger og en sulten krokodille

I Jungelvers får barna høre dikt om morsomme, skumle og rare dyr.

Rakel Nystabakk leser sine egne vers om blant annet pelikanen og gorillaene, om skumle giftslanger, og om en sleip og sulten krokodille. Diktene fremføres sammen med egenkomponert musikk.

Ved hjelp av stemmen og diverse perkusjonsinstrumenter lager Rakel et rytmisk og fengende lydlandskap, som setter jungelstemningen.

Tradisjon med festivalprofil siden 2010

Tidligere festivalprofiler under Kraftfestivalen i Sørfold har vært Mads Sjøgård Pettersen (2010), Sissel Horndal (2012) og Eirin Edvardsen (2014).