Søppeldunk for hundeposer

Dette er på Erikstad i Fauske kommune, der det er satt opp søppeldunk for hundeposer ved turstien mellom tennishallen og badestranda på Lund.

Lettere å holde miljøet rent med søppeldunker for hundeposer

Norsk Kennel Klub opplyser at det pr. i dag finnes 500.000 hunder i Norge.

–  Norske hundeeiere vil alltid ønske å ta ansvar, ved å ta vare på sine firbente, men også ved å vise hensyn til sine omgivelser. Dette inkluderer å plukke opp etter hundene sine, skriver de i brevet.

–  Om kommunene engasjerer seg og setter opp egnede søppeldunker hvor hundeeierne kan kaste posene, blir det utvilsomt lettere å få hundefolket til å rydde opp etter sine firbente turkamerater.

Vi håper kommunen vil støtte arbeidet for et rent og positivt miljø for både to-og firbente, skriver Norsk Kennel Klub.

De opplyser at det finnes mange leverandører både av søppeldunker designet for hundeposer, og av reklamefinansierte stasjoner for hundeposer, der folk kan hente poser gratis.

Slike ordninger finnes pr. i dag både i Bodø og Fauske kommuner.

Håper å få satt opp dunker neste år

Siden saken har forbindelse til turområder og tilrettelegging for friluftsliv, er det idrettsleder Steinar Strand som har fått brevet på sitt bord.

Han lover å ta innspillet med når kommunedelplan for idrett og fysisk aktvitet skal revideres.

–  Denne planen inneholder små og store tiltak. Hvis vi får gjennomslag for dette lille, men viktige tiltaket, kan vi forhåpentlig få gjort noe til neste år, skriver han i svarbrevet til Norsk Kennel Klub.