–Seniornett er for alle fra 55 år og oppover. Og siden vi tilbyr personlig veiledning er det like godt egnet om man er nybegynner eller kan litt data fra før av, sier Hans Petter Hellarvik, som er primus motor i Seniornett Sørfold.

Han tror koronatiden har vært spesielt utfordrende for de som ikke er en del av det digitale samfunnet, og er glad for at leder i Nordland Eldreråd tar til orde for mer satsing på digital deltakelse for alle.

–Eldre må få tilgang til og opplæring i bruk av digitale verktøy og digitale tjenester, skrev leder i Nordland eldreråd Bjørn Helge Hansen i Avisa Nordland i anledning eldredagen 1. oktober.

Tilbudet på biblioteket skal være uformelt og sosialt, og man velger selv om man vil være der hele tiden eller innom for en kortere periode.

–Og selvsagt håper vi deltakerne også vil låne bøker hos oss når de er innom, sier fungerende bibliotekleder Sylvia Bredal. Hun er glad for å få mer aktivitet på biblioteket.

Første gang med seniornett var onsdag 13. oktober, så fortsetter det annenhver onsdag videre kl. 11.00-15.00:

27. oktober, 10. november, 24. november osv.

Det settes frem kaffe og litt å bite i.

–Man trenger ikke å melde seg på, det er bare å møte opp. Ta med PC eller ipad som du selv ønsker å bruke, sier Hellarvik, som opplyser at de som vil vite mer om opplegget er velkommen til å ringe ham på telefon 917 31 172.