Bestemmelse i tråd med anbefalinger fra helsemyndighetene

For å beskytte særlig sårbare grupper har kommunedirektøren fattet følgende vedtak med hjemmel i smittevernlovens § 4-1:

Studenter som reiser hjem til vårt område på juleferie og tar vakter på Sørfold kommunes institusjoner, må teste seg senest 72 timer før oppstart første vakt, og må fremvise negativ test før de kan komme på jobb.

Dette er i tråd med anbefaling fra Helsedirektoratet, som skriver dette i et brev til landets komuneoverleger:

Personer som kommer fra områder med mye smitte og skal arbeide i helseinstitusjoner på ankomststedet (typisk studenter som reiser hjem fra Oslo-området og skal ta ekstravakter på sykehjem på hjemstedet) bør teste seg før oppstart i arbeidet.

Hold avtstand og begrens kontakt med andre

Regjeringen fraråder unødvendige reiser innenlands. Men å reise hjem til jul, kan være en nødvendig reise for den enkelte.

For de som kommer med fly, er det best om man blir hentet på flyplassen og unngår kollektivtransport, av hensyn til minst mulig eksponering mot andre.  Og hvis man kommer fra et område med mye smitte, er det ekstra viktig å holde avstand og redusere antall kontakter.

 Viruset har en inkubasjonstid fra 0 til 14 dager, der gjennomsnittet er 5-6 dager. Dvs tiden det tar å utvikle symptomer fra man blir smittet. Derfor kan man være smittet, selvom en føler seg helt frisk

Ring for avtale om testing, ikke møt opp

Ring legekontoret, tlf. 75 68 51 40 for avtale om testing. Ikke møt opp på legekontoret.

Telefontid: Mandag – torsdag kl. 09.00-11.00 og 13.00-14.30, fredag kl. 08.00 – 11.00.

Julen 2020:

Stengt julaften og nyttårsaften i tillegg til helligdagene. 28.-30.12: Åpent kl. 10.00-14.00. Testing for covid-19 i romjulen: Kl. 10.00- 11.30.

Du kan også kontakte legekontoret via
PasientSky.

Nasjonale bestemmelser om julen

Basert på råd fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har regjeringen besluttet følgende tiltak for julen:

  • Du må fortsatt begrense det totale antallet mennesker du har sosial kontakt med gjennom hele perioden, og ikke minst i førjulstiden.
  • Vi opprettholder anbefalingen om at man kan ha inntil 5 gjester i tillegg til husstandsmedlemmer, til over nyttår.
  • På to av dagene åpner vi for inntil 10 gjester. Det betyr altså inntil 10 gjester på julaften og nyttårsaften, eller to andre dager som man velger selv i løpet av perioden.
  • Det må alltid være minst en meters avstand mellom alle som ellers ikke bor sammen. Dette gjelder både når man sitter til bords, når gavene deles ut og når julekakene kommer fram.

Nasjonale råd og retningslinjer oppdateres jevnlig, og vi anbefaler alle å følge med på

Nettsidene til FHI