Susann Olsen Dahlskjær (t.v) og Victoria Berg Myhre i arbeid på biblioteket.

Har oppdaget biblioteket på en ny måte

Bibliotekleder Kristine Nordal forteller at jentene har brukt de to ukene godt.

–De har blant annet flyttet all faglitteratur for å gi mer plass til lokalhistorie-samlingen, og omorganisert romaner og krim for voksne

Nå kan lånerne starte på A og følge alfabetet uten å gå i sikksakk, sier hun.

Susann  Olsen Dahlskjær sier hun har fått et annet syn på biblioteket enn hun tidligere har hatt.

– Jeg har vært her mest med skolen og har tenkt på det som noe obligatorisk. De gangene vi har vært her har jeg ikke lagt så mye merke til hva som finnes.

Nå har jeg blitt kjent med hvor mange forskjellige tema og bøker biblioteket rommer, og hvordan systemet fungerer sånn at det er enklere å finne fram, sier hun.

Får skryt for fargevalg og innsats

Uke to har jentene brukt på å gi bibliotekrommet et lite løft, og fokuset har vært å gi barneavdelingen et fargerikt og lekent uttrykk. Underveis i oppussingen har unge og eldre bibliotekbrukere skrytt av både sommerjobberne og fargevalget. 

Susann og Victoria synes selv at det har vært gøy å se hvor mye litt farge har å si, og de tror begge at folk får mer lyst å tilbringe tid i biblioteket når det nå har blitt lysere og hakket mer ungdommelig.

Victoria har sommerjobb i kommunen for andre gang, mens for Susann er disse to ukene første møte med arbeidslivet. 

Begge er godt fornøyd med Sørfold kommunes sommerjobbtilbud til ungdom. Victoria, som hadde sommerjobb i fjor også, mener det er ekstra bra at kommunen kan tilby jobb til så mange i en periode med strenge korona-tiltak. 

– Det virker som om de fleste som har søkt har fått jobb, både de som begynner på videregående og er prioritert, og de som er like gamle som meg og som jobber for andre gang. Det er veldig bra, sier Victoria. 

Mange ungdommer i arbeid

Ca 40 ungdommer har takket ja til sommerjobb i Sørfold kommune i år. De er fordelt på mange virksomheter, som sykehjem, barnehager, grøntanlegg og annet.

Personalkonsulent Turid Willumstad har ansvaret for å administrere sommerjobbordningen. Hun får mange gode tilbakemeldinger om flinke ungdommer.

–Vi kommer til å sende ut et evalueringsskjema til de som har vært arbeidsledere for ungdommene, slik at vi kan lære av erfaringene med tanke på neste sommer, sier hun.