Jon Larsen. Foto: privat.

Gratis og åpent for alle

Newtonlærer Bjørnar Pettersen er svært glad for at han har klart å kapre "Stjernestøvets gudfar" til å holde foredrag om mikrometeoritter.

Dette skjer i Rådhussalen fredag 27. september kl. 13.00. Alle er velkommen, og det er gratis inngang.

–Jon Larsen er på sin avskjedsturné med gruppa Hot Club de Norvège, og passerer Straumen på vei sørover til konsert på Fauske samme kveld.

Newton Sørfold var snar med å forsøke å få en avtale med ham, og Jon Larsen stiller velvillig opp med dette spennende temaet, forteller Bjørnar Pettersen.

Forbløffet NASA

Larsen vil vise bilder og fortelle historien om hvordan han for få år siden gjorde dette fenomenet til allemannseie verden over.

Samtidig forbløffet han verdens forskere, også NASA, med sine metoder for å forske på hvordan stjernestøv fra verdensrommet befinner seg overalt hvor vi ferdes.

–Du har sannsynligvis støv i takrenna hjemme som kommer fra et annet solsystem, og som er eldre enn jorda, sier Pettersen.

Newton Sørfold har forsøkt å følge Jon Larsens oppskrift, og har tatt bilder i mikroskop av det de mener er funn av mikrometeoritter, hentet med magnet på skoleplassen ved Straumen skole.

–Nå er vi er spent på om Jon Larsen kan verifisere at vi faktisk har rett, sier Newton-lærer Bjørnar Pettersern, som gleder seg til møtet med stjernestøvets gudfar.

Her kan du lese om stjernestøv som overrasket NASA

Vellykket arrangement på Geologiens dag

7. september ble Geologiens dag markert i Newtonrommet på Straumen skole. Arrangementet inneholdt utstillinger, aktiviteter og konkurranser  for små og store, og var godt besøkt.

Kaspar Minzars

Kaspars Minzars viste fram mineralsamlingen sin.

Fra Geologidagen 2019

Interesserte besøkende ser på Dieter Reuters utstilling.