Sveinar Aase

Pianist Sveinar Aase. Foto: Markus André Jensen.

Sveinar Aase  har utdannelse fra Høgskolen i Tromsø, Musikkonservatoriet (1992-97) og diplomeksamen fra Staatliche Hochschule für Musik i Karlsruhe, Tyskland, hvor han studerte fra (1997-99). Her oppnådde han høyeste oppnåelige karakter i klaverspill.

Han har også videreutdanning i klavermetodikk, hørelære og musikkteori.

Han ble tilsatt som distriktsmusiker i Sørfold høsten 1999 og har jobbet mye med kammermusikk, særlig vokalmusikk. Dette har ledet til konserter med bl.a. Ingebjørg Kosmo, Birgitte Christensen, Bodø sinfonietta foruten festivaljobber og en rekke turneer for blant annet Rikskonsertene. 

Som distriktsmusiker har han hatt musikalsk ledelse ved en rekke oppsetninger. Sveinar Aase regnes som en allsidig musiker og har
samarbeidet med musikere innen en rekke genre, bl.a. Ola Bremnes, Lars Bremnes, Karoline Krüger, Tove Karoline Knutsen m. fl.

I kulturskolen underviser han i piano/keyboard, gitar og bandopplæring.

Men det å være distriktsmusiker og lærer i kulturskolen handler ikke bare om vanlig undervisning. Det dreier seg også om samspill med elevene og andre ungdommer  og amatører i ulike prosjekter, og med andre profesjonelle og framtidige sådanne. Her har Aase utmerket seg i flere store prosjekter, og listen er lang.

I juni 2010 var Sveinar musikalsk ansvarlig og produsent for åpningen av Sjukhatten nasjonalpark i Røsvik. På utescene med fjorden som bakteppe leverte distriktsmusikerne og de øvrige aktørene en fantastisk forestilling, som høstet mange lovord.
 
Under Kraftfestivalen 2016 var Aase kapellmester for kulturskolens storsatsing Marg og bein, kjærlighet over stokk og stein. Han skrev også to av melodiene til musikalen.