Ordfører, rådmann, rektorer og styrere

Ordfører Lars Evjenth fikk gleden av å overrekke innrammet takkediplom til rektorene og barnehagestyrerne, og roste skolenes og barnehagenes innsats og engasjement.

Selv viser han fram bildet laget av elever i 4. klasse ved Straumen skole som kommunen har kjøpt.

Rektor ved Straumen skole var ikke til stede, men rådmann Ørjan Higraff tok i mot diplomet som Straumen skole får.

F.v. rådmann Ørjan Higraff, ordfører Lars Evjenth, rektor Arne-Harry Nilsen ved Nordsia oppvekstsenter, styrer i Straumen narnehage Brith Danielsen, styrer i Løkta barnehage Liss-Mona Abrahamsen og rektor ved Røsvik skole Trude Gleinsvåg.

Skoler og barnehager øker

Det totalte innsamlingsresultatet i Sørfold gir kommunen en flott 4. plass i Nordland, rangert etter bidrag pr. innbygger, som ble kr. 83,25.

I dagene etter selve aksjonsdagen har summen fortsatt å stige, da kollekten fra søndagens gudstjeneste og gaver fra noen av foreningene først ble registrert på mandag og tirsdag.

I hele landet ser man samme tendens: Totalt innsamlet beløp er noe lavere enn i 2014, det samme er bøssebeløpet. Slik er det også i Sørfold.

Men: Innsatsen i skoler og barnehager, der Sørfold toppet Nordlandsstatistikken for 2014, er enda større i år.

TV-Aksjonskveld i Røsvik

Aksjonsarrangementene i skoler og barnehager sørget for mange kroner til Regnskogfondet. Dette er fra aksjonskveld ved Røsvik skole.

I 2014 samlet skoler og barnehager i Sørfold inn 47.000 kroner, i år er tallet  hele 57.000 kroner.

Og ikke nok med det, det reelle beløpet er 8.500 kroner høyere: Straumen skoles elever løp inn 5.000 kroner, sponset av Sisomar, og solgte bilder for kr. 3.500.

Dette ble fakturert til kjøpere/sponsor, og blir dermed registrert på de enkelte bedriftene, ikke på skolen som skaffet bidragene.

Kommunekomitéen takker alle som bidro

Uansett: Kommunekomitéen takker bøssebærere, sjåfører, skoler og barnehager, bedrifter, foreninger og alle andre som deltok i den storstilte dugnaden for Regnskogfondet.

Statistikken for de ulike kategoriene av givere er ikke klar enda. Så vi må vente litt før vi kan se hvordan skoler og barnehager kommer ut i forhold til innbyggertall og andre kommuner.

Vi venter spent og optimistisk.

Her er en oversikt over alle bidrag fra Sørfold:

Giverstafett Sørfold