Beredskap og samfunnssikkerhet
Alle kommuner kan bli rammet av kriser og ulykker som medfører betydelige skader og som kan sette liv, helse, miljø og materielle verdier i fare.
En krise kommer alltid overraskende, og det er for sent å tenke på hva som kunne ha vært gjort når krisen er der. Blant annet er mye av infrastrukturen som vann-, tele- og elektrisitetsforsyning komplisert oppbygd og sårbare for ekstraordinære belastninger.
Skulle en katastrofelignende hendelse inntreffe, kan kommunen i løpet av svært kort tid måtte sette i verk ekstraordinære tiltak. I slike tilfelle vil det ikke være mulig å følge kommunens ordinære beslutningsprosess. Det vil da bli opprettet et særskilt administrativt organ, kriseledelse, som har et overordnet ansvar for å gjennomføre de tiltak som kreves av kommunen.
(Bildeillustrasjon: AI-generert fra Bing/Copilot)

Aktuelle nyheter
Varsling fra kommunen - slik blir du varslet
Kommunen benytter Varsling24 for å varsle husstander og bedrifter i et geografisk område om hendelser via SMS og e-post. Varsling24 varsler via SMS, e-post, og talemelding til fasttelefon. Meldingen…Test av nødvarsel på mobil og varslingsanlegg
Onsdag denne uka, 08. januar kl. 12.00, vil det igjen bli gjennomført testing av nødvarsel via både mobiltelefoner og sivilforsvarets varslingsanlegg rundt om i hele landet. Det betyr…Egenberedskap - viktige nyheter
DSB har oppdatert sine råd for egenberedskap, der noen av de viktigste punktene bl.a. er økning av varighet på egenberedskap, kritisk medieforståelse, oppholdssteder i kriser, felles egenberedskap og psykisk helse.