Vartme vinterjakker

Har du vinterklær fra størrelse 14 år og oppover som ikke er i bruk? I denne boden er det litt av hvert.

Trenger varme klær

–  Det er kaldt ute og guttene har lite klær, så hvis noen har noe liggende i størrelse 14 år og oppover som ikke blir brukt, blir vi  glad, sier avdelingsleder Tove Stormdalshei.

–  Vi har gjort en avtale med Prix på Straumen, slik at dere kan levere inn ting der, så henter vi det før stengetid. Ellers er det åpent på mottaket hele døgnet, sier Stormdalshei, som opplyser at guttene vil sette pris på å få:

Luer, votter, jakker, sokker, bukser, treningstøy, joggesko, ski, skøyter, akematter, håndduker, sengetøy, spill.

Også treningsutstyr som treningsmatter, vekter, ergometersykkel, romaskin og annet vil de være takknemlige  for å kunne overta.

Guttene trener armhevinger

Guttene trener armhevinger på mottaket i Røsvk.

Vil gjerne ha  besøk

–  Guttene blir også veldig glade hvis noen har lyst til å komme innom for å ta en prat og bli bedre kjent, sier Tove Stormdalshei.

Kontrakt for tre år, med opsjon for ytterligere tre år

Are Skancke Andreassen er driftssjef ved Nord-Norsk Mottakssenter AS.

Han kan fortelle at Nord-Norsk Mottakssenters avdeling for enslige mindreårige i Røsvik har fått tre års kontrakt med UDI, med opsjon for ytterligere tre år.

–   Dette betyr mye for de ansatte og den gode kompetansen vi skal bygge opp der. Det betyr selvfølgelig også mye for ungdommene, som vil få en mer forutsigbar tilværelse.

Jeg regner med at det også må være betryggende for Sørfold kommune å vite at dette er et anlegg som skal driftes i mange år framover, og at man derfor kan planlegge i et lengre tidsperspektiv enn tidligere, sier Are Skancke Andreassen.