Landskapet  i Sørfold er rikt på kontraster, med høye fjell og dype fjorder. Og kort vei fra  fjell til fjord.

Fjell møter fjord er Sørfold kommunes slagord. Brosjyre om Sørfold

Rago Nasjonalpark  ligger i Sørfold, og er sammenhengende med Sarek og Stora Sjøfallet på svensk side. Til sammen er dette Nord-Europas største sammenhengende villmarksområde.

 Deler av Sjunkhatten Nasjonalpark ligger også i Sørfold, med Røsvik som naturlig innfallsport via fjorden.

Rago Adventures tar deg med på eventyrtur i ville og vakre Rago.

I kommunesenteret ligger Strømhaug Camping, med flotte hytter og laksefiske rett utenfor døra ( NB! Fiskekort må kjøpes).
 
Kobbelv Vertshus er det  turistinformasjon. Der finner du også Blåloftet, som drives av Nordre Sørfold Husflidslag og selger lokalprodusert husflid. Åpent til og med 14. august, alle dager kl. 12.00-19.00. Blåloftet holder til i 2. etasje på vertshuset.
 
Helt nord i Sørfold ligger Mørsvikbotn. Mørsvikvatn med omegn grunneierlag har egen nettside med informasjon om fiske og friluftsliv, båtutleie m.m.:
 
4km sør for Kobbelv Vertshus ligger den autentiske Husmannsplassen Kjelvik. Den drives av Nordlandsmuseet, og er åpen for omvisning  tirsdag - søndag kl. 11.00-16.00 til og med 14. august, og kl. 11.00-15.00 15.- 19. august. God og oppgradert gangsti fra parkeringsplassen ved E6.
 
 
Sørfold kommune deltar i reiselivssamarbeid i Salten gjennom Visit Bodø.
 
Salten Veteranbåtlag tilbyr båtturer på fjorden.
 
Røsvik var tidligere kommunesenter, og her ligger hovedkirken i Sørfold. Røsvik har også et restaurert handelssted med tradisjoner fra 1760.
Det tidligere banklokalet er omgjort til galleri og iskremutsalg. Galleri Banken er åpen alle dager kl. 12.00-16.00 unntatt mandag, til 15. august.
 
Her kan du kjøpe is, kunst og gaver. Ansvarlig for tilbudet er
 
 
I Røsvik finner du også Røsvik kystfort. Kjør forbi Røsvik kirke til veien slutter. I kystfortet kan du gå en skiltet "krigssti" som forteller anleggets historie. Det er Røsvik skole som har ryddet fram krigsminnene.
 
Rørstad er en fraflyttet perle uten veiforbindelse, bl.a. med en vakker kirke. Om sommeren bor det folk i de fleste av de velholdte husene. Det er ikke rutebåtforbindelse dit.

Overnatte og spise:

  • Øyra Camping, Nordfjord 8226 Straumen, tlf. 97 15 9213, daglig leder Erik Gangstøe
  • Mørsvikbotn Camping, Camping/Hytter Mørsvikbotn 8266 Mørsvikbotn, tlf. 47 27 25 75, daglig leder Siv-Tone Jensen