Oppdatert info om vaksinering 26. mars 2021:

–Til nå har 237 personer stk fått 1 dose og 154 av disse har fått 2 doser.Vi bruker 20% av vaksinedosene til helsepersonell.
 
I uke 13 vil vi få 30 doser og i uke 14 vil vi få 56 doser Comirnaty (Pfizer).
 
Vi vil starte vaksinering i prioriteringsgruppe 4 etter påske. Dette er innbyggere i alderen 65-74 år.
 
FHI legger ut statistikk på kommunenivå for de som ønsker å følge fremdriften. 
 
Dette opplyser helsesykepleier Sissel L. Olsen.
 

Vaksinering på Straumen

–Vi har hatt vaksinering i distriktet og vi har dratt på hjemmebesøk for at alle skal kunne få dette tilbudet. Vi strekker oss langt for at vaksinedekningen skal bli god i kommunen.

Nå når vi snart starter vaksineringen av gruppe 4  (65- 74 år), forventer vi i større grad at pasientene kommer til vaksinelokalet på Straumen.
 
Vi minner om at man ikke får dekket reiseutgifter for å komme seg til vaksineringen, opplyser helsesykepleier Sisse Laksosnes Olsen, som fortsatt lover å holde alle jevnlig oppdatert om vaksineplanen her på hjemmesiden.

Fastlege i annen kommune og ønsker vaksine ?

Fungerende kommuneoverlege Grisananthan Paramsothy opplyser at alle skal ha tilbud om vaksine i  kommunen de bor i.

 –Hvis du har fastlege i en annen kommune, må legen din ta kontakt med Sørfold kommune for å gi tilbakemelding om hvilken prioriteringsgruppe du tilhører. Disse opplysningene blir  sendt i journalsystemet fra pasientens lege til meg, sier Paramsothy.

Under 65 år og ønsker vaksine? Ta kontakt!

Innbyggere under 65 år med og uten risikofaktorer og som ønsker vaksine mot covid-19 bes kontakte legekontor/fastlege innen 31.mars, helst på PasientSky.

Helsesykepleier Sissel L. Olsen opplyser at det også er mulig å ta kontakt med helsestasjonen for registrering på telefon, da ringer man 941 48 091 eller
482 67 338.

Innbyggere over 65 år blir oppringt

For de som er over 65 år har helsetjenesten en liste over innbyggere, og de tar kontakt med hver enkelt for å avtale time for vaksinering. Og oppfordringen om å ta telefonen når de ringer, gjelder fortsatt.

 Les mer på Folkehelseinstituttets nettsider:

Vaksinasjonsprogrammet