Dette er en turné i regi av Den kulturelle spaserstokken i Salten, og vi møter Johan Christer Novsjø (sang) og Yngve Fritjof Kristiansen (sang og gitar).

Fagforbundets pensjonistgruppe byr på kaffe og kake, sponset av Fagforbundet.

Velkomen til konsert i Rådhussalen:

  • Tirsdag 21. september kl.11.30.
  • Konserten varer ca. en time.
  • Alle er velkommen uansett alder.

Evert Taube og Cornelis Vreeswijk tilhørte hver sin tid, men også hverandres samtid.

Evert ble født i 1890, Cornelis i 1937; Evert i Sverige, Cornelis i Holland. Så ville skjebnen at deres veier skulle krysse hverandre, og krysningspunktet ble bohemrestauranten ‘Den Gyldene Freden’ i Gamla Stan i Stockholm.

Der tilbrakte de mye tid ved hvert sitt stambord. Det ble skjenket og konsumert rikelige mengder åndelig og jordisk føde, både i fast og flytende form.

Her duellerte de med hverandre, med engler og demoner, i glede og sorg, og her la de grunnlaget for - og skapte - mange av sine udødelige viser.

Nå kan publikum glede seg til å høre Johan Christer Novsjøs og Yngve Fritjof Kristiansens tolkning av de store visekunstnerne under konserten ‘Evert & Cornelis’.

De gode historiene og anekdotene sitter løst mellom visene, og gir næring til både lattermuskler og tårekanaler.

Novsjø har som eneste nordmann i historien blitt tildelt Evert Taube prisen i Sverige, og Yngve Fritjof Kristiansen har en rekke ganger opptrådt på den årlige Cornelis-dagen på Mosebacke i Stockholm.

Konsert-turnéen starter i Hamarøy 20. september og avrundes i Gildeskål 25. september.