Bildet: Janne Johansen Kjellevold (til venstre) og Benedicte Barra fra Underholdningsvogna gledet publikum med en flott forestilling på Kobbelv vertshus 23. oktober.

F.v. Kåre Breivik og Hans Fiskefjell satte stor pris på å få hilse på artistene etter konserten – på en grønnmalt benk i haven.

Godt besøkt og trivelig stemning

Hele 55 publikummere hadde tatt turen til Kobbelv vertshus i slapseværet, og de kom fra Strøksnes, Mørsvik, Engan, Kvarv og Staumen.

Sørfold menighet hadde lånt kommunens minibuss, som var fylt til siste plass med beboere fra Strandmyra borettslag og ellers på Straumen.

Publikum 231018

«På en grønnmalt benk i haven» består hovedsakelig av slagere fra 1940 – og 1950-tallet, og bindes sammen av humoristisk skråblikk på hverdagslivet, i samtaler mellom de to gode venninnene som ble kjent med hverandre på husmorskolen.

Forestillingen er ledd i en turné i regi av Salten kultursamarbeid og Den kulturelle spaserstokken.

Underholdningsvogna besøker Fauske tirsdag ettermiddag og onsdag formiddag, derettter går turnéen videre til Saltdal og Beiarn.

Les mer om

Underholdningsvogna

Kommunene i Salten samarbeider

Den kulturelle spaserstokken er en statlig tilskuddsordning som skal sikre profesjonell kunst og kultur til seniorer.

I Nordland får hver kommune et grunntilskudd på 20.000 kroner pluss et beløp avhengig av antall innbyggere i kommunen over 67 år.

I Salten deltar 9 kommuner i et samarbeid om bruken av disse midlene. Salten Kultursamarbeid organiserer og produserer turnéer, og sender konserter og forestillinger rundt i kommunene.

Det enkelte kulturkontor er lokal arrangør.