Dagens statsråd, som ble holdt på Det kongelige slott, hadde vedtakene om samiske kommunenavn for de nevnte kommuner, som del av sakene på dagsorden. 

En stolt ordfører

Ordfører Kolbjørn Mathisen uttrykker stolthet og lettelse over at navnesaken endelig er vel i havn.

– Jeg er glad for at Sørfold kommune har fått samisk kommunenavn, og for at navnet skal tas i bruk både langs veiene og i profilering av kommunen. Jeg fremmet denne saken i Sørfold kommunestyre for noen år siden og det er særs gledelig at det nå er i orden. 
Et samlet kommunestyre står bak det nye samiske kommunenavnet. Sørfold kommune har flere innbyggere i sametingets valgmanntall og tilbyr i dag undervisning i samisk. Derfor er dette en viktig sak å få gjennomført. 
– Å gjøre vår samiske tilhørighet synlig er en viktig del av identiteten i vår kommune, skriver ordføreren i sin melding om nyheten vi har mottatt fra Det kongelige slott.

Nytt navn på ny nettside

Som et av de første stedene det nye samiske navnet vil bli tatt i bruk, er i logoen til den nye kommunale nettsida som vil være i drift fra 1. mars. Også andre steder der kommunens navn er viktig i skilting og profil, vil vi med stor sannsynlighet etter hvert også se «Fuoldá suohkan» som offisielt navn.
 

16. februar 2024 er således en dag vi kan se på som en veldig hyggelig merkedag, og kan gratulere hverandre med et navn som klinger stødig og godt.