Thorbjørn Egners kjente skuespill om Karius og Baktus, blir midtpunktet under Røsvik oppvekstsenters juleavslutning i år. Et prosjekt der både elever, lærere og foreldre har samarbeidet om å få alt på plass. 

Scenearbeid med kulisser, rekvisita, rigging, lyssetting m.m., blir utført av en dyktig foreldregjeng, og de som må lære replikker og skuespill, er elever som med sine veldig detaljrike og flotte kostymer, skal opptre som fine kopier av Ivo Caprinos kjente figurer fra 50 år tilbake.

Anders og Elias Bjørknes spiller flere instrumenter

Musikalske lærere trakterer flere forskjellige instrumenter, og på bildet ser vi Anders og Elias Bjørknes på henholdsvis trombone og piano.
Foto: Birgitte Gleinsvåg.

Hele oppvekstsenteret og kulturskolen er med

Ikke bare nevnte skuespillere og musikere er med, men her blir det komplett oppsetning med deltakere fra både barnehagen og kulturskolen - i tillegg til resten av elevene ved Røsvik oppvekstsenter.

Forhåpentligvis lykkelig slutt?

Men det store spørsmålet blir om det går like ille som i dukkefilmen i gamle dager, da Karius og Baktus ble skylt ut gjennom avløpet, og endte på ei flåte utpå fjorden, der de satt og kikka etter et nytt tannhull å flytte inn i? 
Det blir i så fall en kald og mørk fornøyelse. 

Elever spiller Karius og Baktus

Tannlegen Theodor øver på å reparere tanna der Karius og Baktus bor. Foto: Birgitte Gleinsvåg.

Åpen forestilling

Rektor Trude Gleinsvåg melder at det blir åpent for alle å komme og se forestillinga, torsdag 14. desember kl. 17.30 ved Røsvik oppvekstsenter.
Så her er det bare å glede seg!

Vi ønsker både Karius, Baktus, tannlegen, Jens, musikere, og alle andre som skal i ilden, lykke til!