Det ønskes velkommen til familietur med akustisk minikonsert ved den samiske husmannsplassen Kjelvik i Sørfold torsdag 27. juni. Vi møtes på parkeringsplassen for avmarsj klokken 17:00, og går derfra til Kjelvik. 

På låven blir det salg av kaffe og noe å bite i både før og etter konsertinnslaget, som starter klokken 18.00.

Publikum får en liten smakebit på musikken til Kjelvikspillet, som har premiere 5. juli. Kjelvikspillet legger vekt på det mytiske og tar utgangspunkt i lokal historie og folketro fra Nordland og Sápmi. Musikken tar utgangspunkt i lokale slåtter og folketoner, blant annet fra Sørfold. 

Solmund og Krishna spiller
Solmund Nystabakk, gitar/lutt og Krishna Nagaraja, fele/bratsj. Foto: Kjelvikspillet.

Medvirkende: 

Solmund Nystabakk (gitar/lutt)
Krishna Nagaraja (fele/bratsj)
Livia Schweizer (fløyte)

Husmannsplassen Kjelvik ligger ved E6, 56 km nord for Fauske og 4 km sør for Kobbelv Vertshus. Det er god gangvei opp til selve gården, tilrettelagt for bevegelseshemmede.

De som ønsker en mer utfordrende tur etter konserten, kan følge en ca 2 km lang sti som går fra husmannsplassen ned til sjøen. Dette er den gamle adkomstveien til Kjelvik fra fjorden og er en del av prosjektet Fotefar mot Nord.

Konserten er gratis. 
Det er i tillegg mulig for publikum å få komme inn på husmannsplassen i forkant av konserten. Dette vil ha ordinær billettpris på kr 90,- / 70,- / 0,- (voksen, student/honnør og barn).

Kle deg etter været, og ta med eget sitteunderlag. 

Les mer om prosjektet “European Cabins of Culture” på nettsidene til Bodø 2024.