Kommunens utstyrssentral er finansiert med disse midlene

Sørfold kommunes utstyrssentral har fått betydelig tilskudd gjennom denne ordningen. Både til oppstart og innkjøp av utstyr, og til videre utvikling. I 2022 har kommunen mottatt 75.000 kroner til oppgradering, og tilsagn om 50.000 kroner de to neste årene. Utstyrssentralen holder til på biblioteket.

Fokus på mestring og deltakelse

Målet med tilskuddsordningen er å legge til rette for at alle barn og unge skal ha mulighet til mestring og samfunnsdeltakelse. Tilskuddsordningen skal bidra til utvikling av åpne møteplasser, deltakelse på ferie- og fritidsaktiviteter og fullføring av utdanningsløp. Målgruppen er barn og unge i alderen fra 0 til og med 24 år som av ulike grunner står i fare for å havne i utenforskap.

Det kan søkes om tilskudd for inntil tre år.

Det er Barne, - ungdoms – og familiedirektoratet (Bufdir) som administrerer denne tilskuddsordningen.

Offentlige instanser, private aktører og frivillige organisasjoner kan søke om støtte.

Forskrift om tilskudd til inkludering av barn og unge omfatter det som tidligere var tilskuddsordningene «Nasjonal tilskuddsordning for å inkludere barn og unge», «Barne- og ungdomstiltak i større bysamfunn» og «Støtte til oppfølgings- og losfunksjoner for ungdom».  

Hva man kan søke støtte til og hvilke kriterier som må være oppfylt, står nærmere beskrevet på tilskuddsordningens nettsider. Der finner man også link til søknadsskjema:

Tilskudd til inkludering av barn og unge 2023