Regjeringen har bestemt at TISK-strategien skal nedjusteres. Forkortelsen TISK står for testing, isolasjon, sporing og karantene.

Endringen betyr mindre testing, færre må gå i karantene og hurtigtester kan brukes mer.

Fra nå av skal korona være en del av det ordinære smittevernet. De fleste smitteverntiltakene er nå råd, i stedet for lovpålagte krav. NB Unntak er at smittede må isoleres.

Ved høyt smittetrykk kan kommunen innføre lokale forskrifter.

Koronasmittede personer med symptomer skal ikke ha smittefarlig kontakt med andre. Derfor skal disse holde seg hjemme. Det er lav terskel for testing av personer som sannsynlig er smittet, slik at man kan isolere raskt og bremse smittespredning. Denne oppfordringen gjelder også barn, men det er ikke lovpålagt å teste for korona.

Dersom massetesting i skole anbefales, gjelder dette primært kun barn mellom 12-16 år som ikke har gjennomgått koronasykdom eller fått koronavaksine. Barn under 12 år kan testes dersom man er i tvil om barnet kan gå på skole/barnehage med lette symptomer.

Slik anbefaler vi at du oppfører seg dersom du eller barnet ditt våkner med nyoppståtte
luftveissymptomer:

Har du nyoppståtte luftveissymptomer?

For mer informasjon om nærkontakter og isolering viser vi også til FHIs nettsider:

Nærkontakter og isolering

For de som jobber med eldre og syke mennesker, anbefales det lav terskel for å ha på munnbind. Munnbind skal ikke brukes i skole eller barnehage.

For de som jobber i helse- omsorgstjenesten:

Råd til helse - og omsorgstjenesten