F.v.  Henrik, Mahir, Olivia Sophie, Frida og Wilmar med noen av sine sommerlesfavoritter. Alle fem begynner i 4. klasse etter ferien.

Løse oppgaver og vinne premier

Sommerles varer fra 1. juni til 31. august, og dette er en nasjonal og nettbasert kampanje for barn fra 1. til 7. klasse.

I løpet av kampanjens tre første uker har elevene i Sørfold lest til sammen 22 714 sider, fordelt på 348 bøker. Imponerende!

Man lager sin egen profil, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og følger med på hva vennene leser, alt finnes på nettsiden Sommerles.no.

For hver bok du leser og registrerer på Sommerles.no, får du XP (poeng) og går etterhvert opp i level. Sommerles.no er for alle, uansett hvor fort eller sakte du leser.

Du kan velge å lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller du kan bli lest for av noen andre - all lesing teller og gir deg XP. 

–  Og selvsagt har vi premier! Du kan få både kule digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og premier som du henter på biblioteket, forteller bibliotekleder Kristine Nordal, som stadig har besøk av ivrige unge lesere nå i skoleferien. 

Les mer:

Sommerles.no

Motivere til leselyst

–  De som ikke har nettilgang, kan likevel delta med et vanlig lesepass. Da er det bare å stikke innom biblioteket for å få hjelp med det, sier Kristine Nordal.

Kampanjen Sommerles er laget for å motivere barn til å lese av egen lyst.

– Sommerferien er lang, og det er mye lettere å opprettholde leseferdighetene når man leser i ferien. Vi håper at foresatte også kan motivere barna sine til å være med på Sommerles. Man kan delta uansett hvor man ferierer, sier bibliotekleder Kristine Nordal.