Ønsker å bidra

Newtonlærer Bjørnar Pettersen forteller at Shahinian har vært fan av Sørfolds astronaut-prosjekt siden i fjor høst. Nå gleder han seg til å komme til Straumen.

–Han er full av lovord om hvordan næringslivet har stilt opp sammen med barna og ønsker selv å bidra for å gi noe tilbake.  

Sammen med hovedsponsor Elkem Salten inviterer Sørfold kommune til astronauttreff i Sørfoldhallen kl. 18.00 samme dag som landingen, det vil si onsdag 21. juni.

Forteller om sin reise

–Nima Shahinian  vil fortelle med bilder og film om sin reise, hvor i romprogrammet han er i dag og hvordan det er å trene seg opp til å bli astronaut, sier Pettersen, som understreker at dette arrangementet passer like godt for små og store.

Astronautkandidaten er nemlig svært dyktig på formidling til barn.

Selve landingen foregår på idrettsbanen ovenfor Straumen skole kl. 12.00, som for anledningen har rollen som Mars. Shahinian skal delta der også.

–Med dette opplegget kan vi med rette si at prosjektet En reise til Mars setter punktum med rosinen i pølsa, sier en stolt Newton-lærer, som retter en varm takk til sponsorene som gjør dette mulig.

Astronautkandidat Nima Shahinian

Andre bør lære av dette prosjektet

Førskolegruppa fra Sørfold som bærer navnet The Marshmallows besøkte Norsk Luftfartsmuseum i fjor høst. Da fikk de treffe Nima.

Slik beskriver han sitt møte med barna:

Da jeg møtte The Marshmallows første gang, husker jeg at det kom en liten gjeng med astronauter i hver sin romdrakt mot meg, de var på vei til Mars, og stoppet opp i Bodø for å hilse på meg, for en ære.

Hadde jeg hatt så gode pedagoger rundt meg ville jeg kanskje aldri droppet ut. Disse barna får en helt unik start på livet. Resten av lærerstanden i Norge bør se nordover og lære av dette prosjektet.

 

Se også:

Pluto 10 er i rute