F.v. helsesykepleierne Sissel Laksosnes Olsen og Berill Dåbakk har et vktig budskap til barn og unge.

Nå har barnehage og skole vært stengt en stund, og du savner nok klassekameratene. Kanskje lurer du også på om du kan være ute og leke.  Er det vanskelig å se for seg hvordan de neste ukene eller dette året skal bli?

Skolen og barnehagen er stengt for at alle må bidra til å begrense spredning av korona-viruset. Nettopp DU gjør en viktig jobb med å følge anbefalingene.

Når dette skrives, vet vi ikke om skolene fortsatt vil være stengt ettter påske. Vi har noen gode råd hvis det blir slik:

Sørg for at du får tilstrekkelig med søvn hver natt. Legg deg til faste tider og stå opp i rimelig tid. Vi anbefaler fortsatt at du legger fra deg mobil/nettbrett minst 1 time før leggetid.  

Spis til faste tider. Husk å spis en god frokost og lunsj, selv om du har hjemmeundervisning.

Ta deg en tur ut i frisk luft når du kjenner at dagene blir lange og tunge. Det er flere ting å finne på ute enn inne, og masse snø å leke i.

Mange har sikkert ting de lurer på i forbindelse med korona-epidemien. Snakk med en voksen om dette! Det er masse fin informasjon på nettet, bare husk å vær kritisk til kilden. Er du usikker, spør noen!

Det vil fortsatt være mange endringer i ukene fremover. Mindre besøk av venner og familie. Reiser, bursdagsfeiringer og lignende må utsettes. Det er normalt å bli sint eller være litt redd og usikker i denne tiden, men ikke vær redd alene. Er du redd er det ekstra viktig at du snakker med noen!

Enkelte ting kan være vanskelig å snakke med familie eller venner om. Vi på helsestasjonen og i skolehelsetjenesten synes det er veldig viktig å være tilgjengelige for dere barn og unge. Vi kan kontaktes både på telefon og e-post. Vi legger også ut informasjon på sosiale medier som Facebook og Snapchat.

I dag starter påskeferien for de fleste av oss, og den kommer ikke til å bli slik vi er vant til. Men vi må gjøre det beste ut av det og fokusere på det som er bra i livet. Vi bor i et av verdens rikeste land, har et supert helsevesen og mange goder som de fleste andre land misunner oss.

La oss tenke at vi dette året får muligheter til å være sammen med familien, kanskje gjøre ting vi ellers aldri gjør. Du kan selv påvirke hvordan dagen din skal bli. Vær raus med deg selv og med andre!

Vi er tilgjengelige på mobil 941 48 091 og 908 57 423 alle hverdager fra 08.00–15.00.  Onsdag 8. april: Kl. 08.00-12.00.

Facebook: Sørfold helsestasjon

Snapchat: helsesorfold

Hilsen Sissel Laksosnes Olsen og Berill Dåbakk.

Se også:

Helsesista