På tur over Gardsfjellet

Den planlagte vandringen fra Røsvikdalen over Gardsfjellet vil gå i dette området. Det spisse fjellet er Korsviktind, og til høyre ser vi selve Sjunkhatten.
Foto: Halvard Toften.

En del av Friluftslivets år

Gjennom Salten Friluftsråd har kommunen fått invitasjon til å delta i den nasjonale satsingen friluftsskole i Friluftslivets år.

Nylig kom gladmeldingen om at fire kommuner i Salten har fått støtte, deriblant Sørfold som får 35.000 kroner.

Folkehelsekoordinator Steinar Strand forteller at friluftsskolen vil være et eget opplegg i dagene 1.- 3. juli, som samtidig vil inngå i kulturkontorets ferieklubb.

Gratis for deltakerne

Målgruppe for tiltaket er unge som går ut av 5.- 7. klasse i år, og Strand ser for seg at det er plass til 20-25 deltakere. Det blir ingen deltakeravgift.

Nå som tilskuddet fra Friluftsrådenes landsforbund gir klarsignal til at friluftssskolen kan realiseres, vil Strand ta kontakt med aktuelle samarbeidspartnere i nær framtid.

Disse er Salten Veteranbåtlag, Fauske og Sørfold Jeger- og fiskerforening samt Sørfjord og omegn skytterlag.

Har laget skisse for gjennomføring

Gjennom teori og praksis skal de unge blant annet få kunnskap om verneområder, bruk av kart og GPS, allemannsretten og lage mat på bål.

Oppmøte blir ved skytebanen i Røsvikdalen. Derfra skal ungdommer og ledere gå fra Røsvikdalen via Gardsfjellet til Korsvikvatnet, der de slår leir for natten og overnatter i telt og lavvo.

Neste dag vandrer de videre til Korsvika, og så blir det havfiske og båttransport til Kobbelv Vertshus, fiske i Sørfjordelva og skyting i det flotte, nye anlegget til Sørfjord og omegn skytterlag.

Camp for siste overnatting blir ved Sørfjordelva.

Tilskuddet fra Friluftsrådenes landsforbund er spillemidler, og i vedtaket tas det forbehold om at potten fra departementet ikke blir lavere enn i 2014.