F.v. Gerd Pedersen og Bente Storåker på servicekontoret med besøksprotokollen.

Et ledd i smitteforebyggende beredskap

Rådhuset og servicekontoret har åpent for publikum igjen, men med tiltak som sikrer at smittevernreglene overholdes.

En del kunder får hjelp av servicevertene til å fylle ut et skjema eller annet som ikke bare innebærer å passere forbi.

Da er man forpliktet til å skrive ned navn og klokkeslett på kunden, dette med tanke på eventuell smittesporing i ettertid hvis en slik situasjon skulle oppstå.

–Vi går nå ut og informerer om dette slik at folk ikke stusser når de blir bedt om å oppgi navn i skranken, sier kommunedirektør Stig Arn Holtedahl.

Ta kontakt på teleon

Kommuneoverlege Ingar Strand opplyser at legekontoret nå har kapasitet til å teste alle med symptomer fra luftveiene, og understreker samtidig at alle som skal testes med mistanke om korona skal ta kontakt på telefon, de skal ikke møte opp på legekontoret.

–Når man ringer legekontoret på telefon 75 68 51 40, avklares behov for testing, sier han.

Strand sier også at legekontoret fortsetter sitt opplegg med ca. annenhver pasientkonsultasjon som vanlig time og annehver pr. telefon eller video når det gjelder ordinære konsultasjoner.

Kommunale bygg åpner for utleie 17. august

Av hensyn til renhold har kommunale bygg vært stengt for utleie siden mars.

Ved skolestart 17. august åpner de igjen. Da vil både faste og tilfeldige leietakere kunne komme inn på Rådhuset, Bakeriet, Røsvik samfunnshus og skolene.

Samtdiig presiserer vi at dette skjer med forbehold om at situasjonsbildet ikke er vesentlig endret når det gelder koronasmitte.