Rørstad kirke

 9. august er det gudstjeneste i den vakre kirken på Rørstad.

Internasjonal leir for unge folkemusikere

Denne uka samles 20 unge folkemusikere fra hele verden på Rørstad, sammen med tre profesjonelle instruktører. Prosjektet kalles Ethno, og dette blir den nordligste Ethno som har vært arrangert noensinne.

Deltakerne kommer blant annet  fra Kina, Marokko, Canada, Belgia og Sverige.

Instruktører er Maja Gravermoen Toresen (hardingfele), Jens Linell (perkusjon) og Torbjørn Netland (gitar).

9. august i forbindelse med kirkesøndagen vil publikum få høre musikken deltakerne har tatt med seg hjemmefra, og musikken som har oppstått i løpet av uken på Rørstad.

Da blir det nemlig konsert i kirken, og klokkeslettet for denne er 15.30.

f.v. Victoria Liedbergius, Magnus Bjørnsen Løberg og Sofie Mortvedt

På kirkesøndagen i juni var det overraskelseskonsert i skolehuset på Rørstad. Med glimt i øyet kom noen av de ansvarlige for Ethno-prosjektet og annonserte første opptreden til Nordre Rørstad spelemannslag.

Til høyre Sofie Mortvedt som er prosjektleder for Ethno-samlingen på Rørstad, de andre er Victoria Liedbergius og Magnus Bjørnsen Løberg. Foto: Leif Strømdal.

Velkommen til kirkesøndag 9. august

  • Gudstjeneste kl.12.00.
  • Kafé i skolehuset.
  • Konsert i kirken kl.15.30.

Hurtigbåt går fra Røsvik kl.10.00 via Styrkesnes og.Tårnvik til Rørstad. Bestilling av plass i båt: Kirkekontoret, tlf. 75 68 53 70.

Retur fra Rørstad med rutegående hurtigbåt k.l..18.00.

Spiller også i Bodø og på Kjerringøy

I tillegg til den store konserten i Rørstad kirke søndag, vil Ethno-deltakerne spille i forbindelse med Nordland musikkfestuke fredag formiddag i Bodø, samt på Kjerringøy tirsdag 11. august på ettermiddagen.