12 er bekreftet smittet, alle fra samme utbrudd

Pr. 7. mars er det i alt 12 personer som er bekreftet smittet, og 216 personer er i karantene. For de som startet sin karanteneperiode fredag ettermiddag 26.februar, er karantenen slutt mandag 8. mars kl.16.00.

Samtlige tilfeller av bekreftet smitte stammer fra samme utbrudd, og smitteveien er kjent.

Alle ble testet på dag 3 og dag 7 etter siste dag i barnehagen.

Fungerende kommuneoverlege Grisananthan Paramsothy presiserer at det er de som bor sammen med barn som defineres som nærkontakter og skal være i karantene.

Besteforeldre og andre utenfor husstanden er ikke definert som nærkontakter.

Kan ansattes samboer gå på jobb?

I tilfeller der en mistenker en mer smittsom virusvariant, anbefaler FHI at husstandsmedlemmer til ansatte holdes i avventende karantene.

Dette betyr at dersom testen på dag 3 til den ansatte (nærkontakten), er negativ, kan husstandsmedlemmer oppheve karantenen, men den ansatte selv som da er definert som nærkontakt, skal overholde karanteneperioden på 10 dager og testes på dag 3 og 7.

- Og husk: Når man er i karantene skal man ikke være sammen med andre enn de man deler husstand med. Barn skal ikke være ute og leke sammen med barn fra andre husstander, og de som er i karantene skal verken gå på besøk eller motta besøk hjemme, sier kommunelegen.

Man kan gå tur og være ute sammen med de andre i husstanden, men ikke med noen andre.

Det er viktig at husstandsmedlemmer følger med på symptomer og testes om de får symptomer fra luftveiene.

Når man er i karantene, skal man ikke oppsøke offentlige steder som butikker. Hvis man ikke har noen til å handle for seg, kan man sende e-post til Coop på Straumen  og gjøre avtale om henting uten å gå inn i butikken.

NB! Ikke ring butikken, send bestilling på e-post straumen.prix@coop.no

Vi følger opp med egen artikkel om dette.

Mer om karantene på FHI sine sider

Har du spørsmål?

Hvis du er innbygger i Fauske kommune, kan du ringe deres koronatelefon for spørsmål om koronavirus, testing, karantene og isolasjon, tlf. 75 60 49 99 kl. 09.00 -14.00.

Innbyggere i Sørfold kommune som ønsker testing kan ringe legekontoret, tlf. 75 68 51 40. Telefontid: Mandag til torsdag kl. 09.00-11.00 og 13.00-14.30, fredag kl.08.00 - 11.00.

Liss-Mona Abrahamsen er styrer i Straumen barnehage, og kan svare på spørsmål om hvilke retningslinjer som gjelder for deg som er foresatt, ansatt eller har annen tilknytning til barnehagen. Hun kan treffes på tlf. 906 53 586.

Bente Braaten er informasjonsansvarlig i Sørfold kommunes kriseledelse. Hun kan svare på spørsmål som gjelder koronatiltak i Sørfold kommune, hjelpe deg med å finne informasjon på nettsidene til Folkehelseinstituttet etc. Hun har tlf. 975 30 437.

 Sørfoldhallen stengt og besøksforbud på sykehjem

Som følge av situasjonen stenges servicekontoret og kontorene på Rådhuset for publikum ut uke 10. Biblioteket er også stengt.

Alle ansatte i Sørfold kommune som kan ha hjemmekontor skal ha det. NB! Dette gjelder deg som har Sørfold kommune som arbeidsgiver, altså ansatte på Rådhuset og i andre kommunale virksomheter.
 
Alle interne møter avholdes digitalt.

Det er innført besøksforbud på Sørfold sykehjem (Røsvik) og Sørfold eldresenter (Straumen) til og med 15. mars.

Sørfoldhallen med treningsrom er stengt, det samme gjelder treningsrom ved Nordsia oppvekstsenter.

Vi oppdaterer fortløpende om evt. ytterligere avlysninger og tiltak

Kriseledelsen oppfordrer også både ansatte og øvrige innbyggere om å unngå unødvendige reiser til Bodø.

På FHI sine nettsider finner man mye nyttig informasjon, blant annet om

Innreisekarantene ved ankomst Norge

Oversikt over nasjonale tiltak